Nieuwsbrief nr 6

Nieuwsbrief 15-2-2024

Beste ouders en verzorgers, 

We zijn 2024 goed van start gegaan. Ook de brede schoolactiviteiten en de bijlesacademie draaien weer op volle toeren. De voorjaarsvakantie start. Van 19 februari tot en met 23 februari zijn de leerlingen vrij. 

Mobiele telefoons
Sinds het begin van dit jaar hebben we nieuwe maatregelen met betrekking tot de mobiele telefoons. Weet u het nog? Telefoons van de leerlingen worden aan het begin van de schooldag in de telefoonzak gedaan en pas aan het eind van de dag weer uit de zak gehaald. We zien dat de maatregel goed nageleefd wordt in de school. Dat geeft rust. 

Wijziging spelinloop
Met als doel om voor de kinderen meer rust en veiligheid in de school te krijgen willen we de spelinloop die u gewend bent gaan reguleren. Dit betekent dat er in groep 1 t/m 4 twee dagen komen waarop er nog spelinloop is. De andere dagen kunt u uw kind rustig naar de klas brengen en vervolgens afscheid nemen om uiterlijk 8:30 zodat de onderwijstijd direct kan beginnen. 

De spelinloop zal als volgt zijn vanaf na de voorjaarsvakantie: 

Groep 1/2a: dinsdag en vrijdag 
Groep 1/2b: maandag en donderdag 
Groep 3: dinsdag en donderdag 
Groep 4: maandag en donderdag 

Leesoffensief
Groot nieuws is dat onze schoolbibliotheek dit jaar opgeschoond gaat worden! Er komt een aanvulling van de boeken en de bibliotheek wordt helemaal anders, beter, ingericht. Juf Paulien coördineert het gehele proces met behulp van de OBA. De OBA is recent een samenwerking aangegaan met Zonova waardoor dit allemaal mogelijk wordt. Wist u dat het gratis is voor kinderen om lid te worden van de OBA? 

23 januari zijn daarnaast de voorleesdagen van start gegaan. De groepsleerkrachten hebben extra vaak in hun groep voorgelezen. Ook zijn de leerlingen voorgelezen door diverse andere collega’s. Lezen is tenslotte onwijs leuk en verdient alle aandacht. Doet u thuis ook mee? Voor ieder kind is er wel een goed boek. Vraag gerust een collega om boekentips. 

CITO toetsen en rapportgesprekken
Een schooljaar bestaat uit 40 lesweken. Na 20 weken onderwijs vinden er de Cito-toetsen voor rekenen, taal en woordenschat plaats. Omdat we iets later toetsen dan gepland, komen de rapporten en rapportgesprekken ook iets later. 
Dat betekent dat de leerlingen op 1 maart hun rapport mee naar huis krijgen. De week erna, van 4 t/m 8 maart, vinden de rapportgesprekken plaats. De leerkracht van uw kind zal de uitnodiging voor deze gesprekken versturen via de ouderapp. We vertrouwen erop dat we u allemaal zien tijdens deze gesprekken zodat we samen de voortgang van uw kind kunnen bespreken. 

Schoolreis en kamp
De leerlingen van groep 8 gaan dit jaar op kamp naar Heiloo. Dit zal plaatsvinden van 22 t/m 24 april. U ontvangt te zijner tijd informatie van de groepsleerkracht. 

De leerlingen van de groepen 1 t/m 7 gaan op schoolreis dit jaar. Dat zal woensdag 29 mei 2024 plaatsvinden. De groepen 5 t/m 7 gaan naar Duinrell. De groepen 1 t/m 4 gaan naar Linnaeushof. U ontvangt te zijner tijd informatie via uw groepsleerkracht.

Met vriendelijke groet,

Jenny Horstink

 

newsletter newsletter