Nieuwsbrief nr 4

nieuwsbrief 19 oktober 2023

Afscheid 

Na ruim 5 jaren met veel plezier leiding te hebben mogen geven aan deze mooie school wacht mij na de herfstvakantie een nieuwe werkplek. Ik hoop daar met veel plezier te gaan werken totdat ik met pensioen mag/ga. Met enige weemoed laat ik jullie achter, want ik heb m’n hart verpand aan de kinderen en had ook nog graag met de collega’s mooie dingen gedaan. Helaas lopen dingen echter soms anders dan vooraf gedacht of gehoopt en bestaat het hele leven uit keuzes maken, die soms ook een heel dubbel gevoel opleveren. Ook hierbij. Ik dank alle kinderen, collega’s en ouders voor de voorbije vijf jaren waarin ik ook heel veel van jullie heb mogen leren. Blijf iedere dag goed je best doen, word een blij mens, blijf dicht bij jezelf, maak keuzes die goed voelen en probeer er te zijn voor de ander! Ik wens iedereen het allerbeste toe in de toekomst!  

Zoals u/jullie in een brief eerder hebben gelezen zal juf Jenny er na de herfstvakantie zijn om mijn taken over te nemen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen en wens haar dan ook veel succes en werkplezier toe de komende maanden. 

Een lieve groet aan jullie allen, 

Meester Robert 

 

Afscheid wijkagent 

Alle kinderen kennen haar als ‘juf’ Daphne, want als wijkagent was zij hier regelmatig op school. Gewoon om een praatje te maken, de kinderen en ouders gedag te zeggen en te vragen of alles goed ging. Soms was ze er voor een andere minder leuke oorzaak en om tot steun te zijn richting de school. Helaas voor de school en de wijk gaat Daphne ons verlaten voor een nieuwe uitdaging en ontwikkeling binnen de politie. Hoewel dat haar ontzettend gegund is vinden wij het ook erg jammer om haar te zien vertrekken, want zo’n grote betrokkenheid bij onze school en de scholen in haar wijk heeft de schoolleiding niet eerder meegemaakt. Wat dat betreft heeft Daphne de lat voor haar opvolger wel erg hoog gelegd. Daar is Wiebe Medendorp, die de taken van Daphne gaat overnemen, zich erg van bewust. Hij gaat ook graag proberen net zo aanwezig en zichtbaar voor ouders, kinderen en de school te zijn. We wensen Wiebe een heel goede start toe na de herfstvakantie en wensen Daphne heel veel succes en een mooie tijd toe in haar nieuwe functie op een andere werkplek in Amsterdam. 

 

Jubileumjaar 

De Schakel is geopend in het schooljaar 1983-1984. Aangezien wij nu net begonnen zijn met het schooljaar 2023-2024 betekent dat, dat de Schakel dit schooljaar het 40-jarig jubileum viert. 

We gaan dit vieren door de 40 jaren te verdelen in 4 decennia.  

We starten hierbij met aandacht te besteden aan de jaargangen 1983 t/m 1993.  

Daarna komen de jaargangen 1994 t/m 2003.  

Gevolgd door de jaargangen 2004 t/m 2013  

In de laatste periode van het schooljaar eindigen we dan met de jaargangen 2014 t/m 2023.   

Het idee is een langlopende tentoonstelling in te richten in het ouderlokaal en dit eventueel uit te breiden naar de gemeenschappelijke ruimte, waar we spullen en foto’s van toen tentoonstellen en we herinneringen kunnen ophalen. 

Oud-collega’s, ouders, leerlingen, directeuren die betrokken zijn of zijn geweest bij de school willen we interviewen en hier verslag van doen via de schoolkrant. 

Daar waar het kan zullen leerlingen betrokken worden in de voorbereidingen van allerlei activiteiten.  

Het belangrijkste doel is dat het een feestelijk jaar wordt door en voor leerlingen, ouders en personeel. 

Graag doen we via deze weg een oproep aan u of u wilt meehelpen in de organisatie van dit alles of dat u wellicht op een andere wijze een bijdrage denkt te kunnen leveren. 

Wilt u helpen? U kunt zich dan aanmelden bij de leerkracht van uw kind(eren) 

   

Zonovadag 20 oktober en herfstvakantie 

Morgen, 20 oktober is de Zonovadag. Op deze dag zijn alle scholen van Zonova gesloten en hebben kinderen geen les. Tijdens deze dag zullen medewerkers van Zonova elkaar ontmoeten en workshops en cursussen volgen.  Aansluitend is de school een weekje dicht vanwege de herfstvakantie. Maandag 30 oktober verwachten we iedereen weer.   

Website 

Onze website is gelukkig (weer) online en zal de komende tijd steeds meer weer worden gevuld met (achtergrond) informatie. Inmiddels is er ook al veel informatie terug te vinden op verschillende plekken. Zo kunt u er de schoolgids, jaarplanning/kalender met vakanties en studiedagen, schoolplan en informatie over de opvang terugvinden.  U kunt de website benaderen via www.obsdeschakel.nl 

 

Schoolontbijt 

Op dinsdag 7 november doet de school mee aan het Nationale Schoolontbijt. Die dag mag uw kind dus voor één dag zonder ontbijt naar school! In heel Nederland schuiven kinderen op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke lessen over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten!  

We vragen u uw kind(eren) om de vrijdag of maandag ervoor een tasje mee te brengen met daarin een beker, bord en bestek voorzien van naam.  

De kindertijd is eigenlijk de beste tijd om gezonde eetgewoonten aan te leren en kinderen vertrouwd te maken met bepaalde smaken en texturen, zoals bijvoorbeeld volkorenbrood.  

Soms moeten kinderen wel 10 keer iets proeven voordat ze aan de smaak gewend zijn. Maar waar te beginnen? Ouders hebben daarin een centrale rol! Een paar tips:  

1. Eenvoudige eetwissels 2. Maak het ontbijt volkoren 3. Samen koken en bakken 4. Doe samen een smaaktest 5. Goed voorbeeld doet volgen!