Nieuwsbrief nr 3

nieuwsbrief 5 oktober 2023

Beste ouders, verzorgers,

Als bijlage en als losse tekst (voor gebruik vertaalfunctie) ontvangt u hierbij de nieuwsbrief van deze week

 

Kinderboekenweek 

Gisteren is de kinderboekenweek geopend met een nagebouwde woonkamer en alle vlaggen die de nationaliteit van al onze kinderen symboliseren. Ook vonden de kinderen allerlei foto’s van huiskamers aan de muur die een inzage geven hoe de meesters en juffen wonen. Het thema van de kinderboekenweek is dan ook ‘Bij mij thuis’. Morgen (vrijdag 6 oktober) komt Mijnheer B langs voor het geven van een theatervoorstelling voor de groepen 1 t/m 5. Dit jaar is er 1 voorstelling gepland in de middag in de gymzaal. Hoewel we zullen proberen op tijd klaar te zijn willen we u nu al vragen er rekening mee te houden dat uw kind die middag niet precies om 14.00 naar buiten komt. Kleuters nemen hun jas en tas mee, zodat zij  (vanwege de eindtijd) niet meer terug naar hun eigen lokaal hoeven.  

 

Koffie-inloopmoment(en) 

Vanaf komende week zullen de leerkrachten van alle groepen in hun groepsapp aan u laten weten op welke dagen en tijdstippen u welkom bent in de groep om één of meerdere lessen bij te wonen. Daarmee kunt u een kijkje nemen in de groep en ervaren hoe tegenwoordig een rekenles eruitziet of een taal- of spellingles.  

Aangezien de ruimte in de groep soms beperkt is kunnen er niet onbeperkt volwassenen aansluiten. De meester of juf zal dan ook per keer het maximale aantal bezoekers aangeven. Door de inloopmomenten over een periode van twee weken te spreiden hopen we u in staat te stellen een keertje bij uw zoon of dochter mee te kijken. 

 

Afscheid 

Na de herfstvakantie zal juf Marit (groep 3) niet meer terugkeren op onze school. Zij heeft een andere baan geaccepteerd dichter bij huis. Wij zijn haar erg dankbaar voor de tijd die ze aan onze school verbonden is geweest en wensen haar heel veel succes binnen haar nieuwe werkplek. Door het vertrek van Marit ontstaat een vraag hoe we de groep(en) dagelijks zo optimaal mogelijk kunnen opvangen en lesgeven. Hierover buigen we ons intern. 

We zullen de ouders van groep 3 hierover zo snel al mogelijk informeren. Dit zullen we ook doen met een andere groep wanneer de oplossing hen raakt. 

Zonovadag 20 oktober 2023 

Op 20 oktober is de Zonovadag. Op deze dag zijn alle scholen van Zonova gesloten en hebben kinderen geen les. Tijdens deze dag zullen medewerkers van Zonova elkaar ontmoeten en workshops en cursussen volgen. Staat deze dag ook in uw agenda, zodat u niet per ongeluk voor niets naar school komt? Aansluitend is de school een weekje dicht vanwege de herfstvakantie. Maandag 30 oktober verwachten we iedereen weer.   

Schoolfruit 

Hoera! Onze school mag wederom deelnemen aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2023-2024! 
We zijn daar erg blij mee want we krijgen daarmee 20 weken lang 3 porties gratis groente en fruit voor de hele school geleverd! In de week van 13 november starten de fruit- en groenteleveringen. We ontvangen de leveringen t/m week 16 van 2024. Gedurende deze hele periode hoeft u uw kind(eren) dus geen fruit of groente mee te geven voor het 10-uurtje. 

 

Dag van de Voorschool 

Bij Swazoom Voorschool spelen en leren kinderen met elkaar. We doen leuke activiteiten op de voorschool, terwijl de kinderen belangrijke vaardigheden ontwikkelen zoals zelfstandigheid, taalvaardigheid en (fijne) motoriek. Nieuwsgierig geworden hoe wij dit doen? Kom dan langs op woensdag 18 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt vragen stellen aan onze pedagogisch medewerkers, maar ook uw kind direct inschrijven. Tot dan!